אין ספק שעימותים, משברים וריבים יגיעו כמעט בכל מערכת זוגית. ההבדל בין קשרים יציבים לבין כאלה שמסתיימים בפרידה מצערת הוא בדרך ההתמודדות הזוגית ובדרך ההתמודדות של כל אחד מבני הזוג.
במאמר זה ד"ר שרית פוני, מטפלת זוגית משפחתית ופרטנית מוסמכת בעלת PHD בפסיכולוגיה ו – M.A בפסיכולוגיה חינוכית – יישומית, חושפת בפנינו מספר טיפים מהקליניקה הפרטית שלה על התמודדות עם משברים בזוגיות.
איך לנהל שיחה מבלי לריב בזוגיות?
אם נדמה לכם שאתם רבים לאחרונה יותר מידי, סביר להניח שאתם לא לבד.
משבר הקורונה הוביל לא רק לשינויים כלכליים ברמה מקומית/עולמית אלא גם חשף מערכות יחסים שבריריות ללחצים, עימותים ומשברים שפחות בלטו בעבר.
לפי ד"ר שרית פוני, זוגות רבים מגיעים בתחושה שהם אלופים בהקשבה, הכלה והבנה של חברים אך כאשר זה מגיע לבני הזוג, הפתיל הוא הרבה יותר קצר.
לעיתים קרובות, זוגות צעירים ומבוגרים כאחד, חושבים שהם מכירים מעולה את הצד השני וכתוצאה מכך, לא מצליחים לשמוע ולהפנים את המסר שלו. באופן כללי, על מנת לשפר את התקשורת הבין אישית מומלץ לפנות אל טיפול זוגי מקצועי או להשתמש בטיפים הבאים:
- קונטקסט – הקונטקסט חשוב לא פחות מהתוכן. מומלץ לערוך את השיחה תוך צמצום רעשי הרקע (מסכים, ילדים וכדומה) למינימום האפשרי כך שהצד השני יבין שמדובר בשיחה אשר חשובה לכם.
- מסרים ישירים – לרוב, הצד השני נדרש לפענח את המסר שמעבירים לו. מומלץ לשמור על ישירות ולשים לב למסרים שחוזרים על עצמם, הבעות הפנים ושפת הגוף שלנו ושל הצד השני (המעביר/המקבל).
- תשומת לב – לעיתים, תקשורת לקויה בין בני הזוג יכולה להסתיים עם תחושות של כעס, עצבות, אכזבה או פחד מהצד השני. מומלץ לחדד, לנתח ולהעניק תשומת לב רבה לרגשות והתשובות שכל אחד מעניק במהלך השיחה.
לסיכום, משברים, ריבים ועימותים הם חלק מכל זוגיות בריאה.
ניתן לנצל את ימי הקורונה שפקדו אותנו להתבוננות עצמית, שינוי ופתירה של לא מעט בעיות אישיות/זוגיות אשר כל אחד מאיתנו לוקח מהעבר. לעיתים קרובות, פנייה לקבלת עזרה מחברים, בני משפחה או יועץ חיצוני, יכולים לעזור לבני הזוג לגשר על הפערים הקיימים ולהתחיל להקשיב אחד לשני.
המאמר באדיבות ד"ר שרית פוני מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת, אשר מעניקה טיפול אישי, זוגי או משפחתי בחדרה. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור קשר ב – 072-3726950 או באמצעות אתר האינטרנט.