השנה האחרונה הגדילה בצורה משמעותית את כמות בתי העסק שפונים לקבלת צו פשיטת רגל, או שלצערם נאלצים להיכנס לסיטואציה בעקבות נושה אחד או יותר אשר הגיש נגדם בקשה לפתיחה בהליכי פשיטת רגל. מה קורה עם העובדים של אותו בית עסק במקרה של פשיטת רגל ? – על כך במאמר הבא.
מה עושים אם העסק שעבדתם בו פשט רגל?
במידה ואתם עובדים בעסק שנקלע למצב של פשיטת רגל או פירוק חברה (החל מ – 2019, נקרא גם הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי) אתם רשאים לפנות לביטוח לאומי באמצעות האינטרנט ולהגיש בקשה לקבלת פיצויי פיטורים וחוב שכר העבודה אשר מגיע לכם.
מה אתם רשאים לתבוע:
- שכר עבודה שהמעסיק נותר חייב לעובד.
- פיצויי פיטורים שטרם הופרשו לקופות גמל לביטוח פנסיוני של העובד.
אתם לא חייבים להיעזר בשירות של עורך דין לדיני עבודה או עו"ד פשיטות רגל, כל ההתנהלות שלכם היא מול ביטוח לאומי באמצעות האינטרנט בלבד (טפסים ששולחים ומיילים שמקבלים לאישור). במידה וביטוח לאומי ימצא כי תביעתכם נכונה ויאשר אותה, אתם תקבלו את המגיע לכם ישירות לחשבון הבנק שתציינו בתביעה שלכם כפי שנסביר בשלבים הבאים.
כיצד פונים לביטוח לאומי במקרה שכזה?
התהליך מתנהל מול ביטוח לאומי אך כבר אין צורך להגיע פיזית למוסד הקרוב למקום המגורים שלך אלא ממלאים טופס און ליין במחשב באמצעות האינטרנט.
ממלאים את הפרטים בטופס "תביעת חוב עובדים", מצרפים מסמכים ואסמכתאות אשר מפרטות את החוב. כמו כן יש לצרף צ'ק של חשבון הבנק של העובד או אישור ניהול חשבון בנק, שלושה תלושי שכר אחרונים, מכתב פיטורין (אם ישנו כזה) ואישור על גובה ההפקדות לפיצויי פיטורים.
חשוב למלא את פרטי המעסיק וניתן למצוא אותם בחיפוש אודות עסקים שיש נגדם צו חדלות פירעון שרשום בביטוח לאומי באמצעות במערכת איתור מידע על תיקי חדלות פירעון.
מענה על קליטת הפניה שלכם ושלבים שונים של הטיפול בתביעתכם תקבלו באמצעות האי מייל. חשוב לציין שההתנהלות איננה מול המעסיק שלכם אלא מול ביטוח לאומי ומהרגע בו הגשתם תביעה מי שאחראי על התשלומים עבורכם הוא ביטוח לאומי וההתנהלות היא אך ורק מולו.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד פולי אברהם, עו"ד פשיטת רגל בקריות, אשר מייצגת ומלווה אנשים פרטיים, בעלי עסקים וחברות בהליכי פשיטת רגל בפריסה ארצית. בנוסף לכך, עו"ד פולי אברהם בעלת ניסיון רב בליווי מעסיקים ושכירים בשלל סוגיות של עובד ומעביד.