גירושין רבים מתחילים בשנאה, כעס ועוינות רבה שגוררת את הצדדים לוויכוחים ומאבקים על כל נושא פעוט כאילו היה עולם ומלואו. הנפגעים מכך הם בד"כ שני הצדדים שנוטלים חלק בהליך הגירושין ואם ישנם ילדים משותפים אז הכאב שלהם כפול ומכופל – חשוב לדעת שבהחלט אפשר לנהל גירושין בשיתוף פעולה ולא ביריבות מרה, על כך במאמר הבא.
מדוע הליכי גירושין מוצגים כמלחמה של ממש?
חיים משותפים שמגיעים לסיומם, אם ע"י שני הצדדים יחדיו או במעמד צד אחד, לא חייבים להיות "מלחמת עולם" כפי שלמדנו לראות בסדרות טלוויזיה שונות במהלך השנים. בגירושין יש אגו, אמוציות וכעסים רבים שמשתחררים כשהם מכוונים אל הצד שמנגד ולכן לעיתים יש התמקדות בטפל ולא בעיקר ולכן דיונים על חלוקת רכוש בגירושין, דמי מזונות ילדים והסדרי ראייה יהיו כמעט בלתי ניתנים להסכמה וכן הלאה.
מצב זה איננו בריא לאף אחד מהצדדים ולכן זאת חובתם של עו"ד אשר מלווים את שני הצדדים לנסות לנטרל מהם את הכעסים והרגשות השליליים ולהתמקד בעיקר – סיום הקשר הנוכחי והמשך החיים בדרך טובה, בריאה ושמחה יותר.
כיצד יוצרים גירושין בשיתוף פעולה?
כאשר עורך הדין יודע לנטרל את רעשי הרקע שציינו קודם לכן, אז אפשר להתמקד בהליך של גירושין תוך שיתוף פעולה של בני הזוג סביב כל הסעיפים שנוגעים לחיים המשותפים שהיו להם עד כה ולקראת החיים שיהיו להם מהיום והלאה.
למעשה מדובר על תהליך של גישור גירושין בו בני הזוג מגיעים לגשר על המחלוקות שלהם במטרה לקבל החלטות מהותיות אשר קשורות להליך הגירושין. לרוב, הליכי גישור גירושין מתבצעים כאשר בני הזוג מגיעים לכמה הסכמות/הבנות בסיסיות כמו:
- לסמוך על הגורם המוביל אתכם בתהליך של גישור גירושין (חשוב ביותר!!).
- עושים כל מאמץ שלא להגיע לבית המשפט וכן להגיע להסכמות הוגנות.
- לשמור על תקשורת תקינה ומכבדת לאורך המפגשים והתהליך עצמו.
- לגלות שקיפות, כנות והוגנות בכל הנוגע לילדים ולרכוש עליו דנים בגירושין.
- לתכנן חזון הורי משותף לילדים במסגרת כל הסדר משמורת שיוחלט עליו.
- להסכים שלא על הכול מסכימים ויש להתגמש מעט בכל צד כדי להגיע לסיום.
כיצד גירושין בשיתוף פעולה בריאים לעתיד שלכם?
גירושין הם לא רק סוף אלא גם התחלה חדשה. ככל שמפנימים את העובדה הזאת יותר קל להבין שחשוב לנהל תהליך גירושין מהיר יותר עם פחות הוצאות כספיות מיותרות לעורכי דין וכמובן עם מינימום פגיעה בילדים המשותפים אם ישנם כאלו.
לסיכום, כדי לצאת לפרק הבא בחיים חשוב להגיע אליו עם כמה שפחות מרירות, מטענים וכעסים על מה שהיה קודם לכן, לאפשר לכל הצדדים להשתקם מבחינה נפשית ולהמשיך הלאה לחיים טובים יותר.