אם גם אתם בעלי עסקים שרוצים לשדרג את הפרסום שלכם באינטרנט, אתם חייבים להכיר הרבה יותר מקרוב את כל התועלות של דפי נחיתה. כבר כמה שנים שכל מי שמבינים דבר או שנים בתחום הפרסום, ממליצים על שימוש בדפי נחיתה ממוקדים כדי למשוך לידים חדשים לעסק.
פרסום באינטרנט בערוצים הרבים והמגוונים שיש בו מזה שנים רבות, נועד בשורה התחתונה למשוך לידים חדשים למפרסמים. בעוד שלאורך מספר שנים העדיפו המפרסמים למשוך את הגולשים לאתר האינטרנט שלהם, הרי שבשנים האחרונות הדגש הוא על דפי נחיתה שיווקיים וממוקדי מכירות שמעלים את הסבירות שהגולש ישאיר את הפרטים שלו למפרסם. בניית דף נחיתה הוא חובה עסקית לבעלי עסקים קטנים או גדולים כאחד וכל מי שמבינים בנושאים הללו משקיעים בכך.
מה ההבדל בין דף נחיתה ודף באתר האינטרנט?
השאלה מה זה דף נחיתה ומדוע הוא שונה מדפים אחרים באתר האינטרנט היא שאלה טובה. לכאורה מדובר בשני המקרים בדפים שניתן להוביל אליהם גולשים בעלי עניין בתקווה שישאירו את הפרטים שלהם ליצירת קשר או שיבצעו פעולה כלשהי שאנו מעוניינים בה (שיחת טלפון, רישום לניוזלטר וכן הלאה).
למעשה ההבדל בין דף תוכן באתר לבין דף נחיתה הוא הבדל של שמיים וארץ. דפי תוכן מתמקדים בהצגת תוכן שיש בו ערך כלשהו למבקרים באתר. מי שמגיעים אליהם אמורים לקבל מידע שימושי ו/או להתרשם מהידע והניסיון של בעלי האתר (בעל העסק או נותן השירות).
לעומת דפי תוכן שכאלו, דפי נחיתה הם בעלי חשיבה שיווקית נטו. הם בנויים כך שהם מובילים את הגולש שמבקר בדף שכזה לבצע פעולה כלשהי לפי הצרכים של בעל האתר. יש דפי נחיתה שמובילים לרכישה של מוצר או הזמנת שירות, כאלו שיבקשו להשאיר פרטים ליצירת קשר, הרשמה לקורס כלשהו או פעולות אחרות שיש בהן ערך לבעלי האתר לא פחות מאשר לגולש עצמו. המרות (פעולה שרוצה בעל העסק) של דף נחיתה גבוהות בצורה ניכרת ביחס להמרות של דף תוכן רגיל שפחות משקיע במסלול שיוביל להמרה כלשהי מהגולש.
איך בונים דף נחיתה מוצלח?
בניית דפי נחיתה לעסקים היא לא פעולה זהה, כיוון שכל בעל עסק או תחום עיסוק יכול להיות בעל צרכים שונים או ציפיות שונות מהדף, אך בד"כ מדובר על פורמט די קבוע עם מסלול שנועד להוביל את הלקוח לבצע פעולה (המרה) כלשהי בדף.
מה צריך להיות בדף נחיתה:
- המשך למודעה – חשוב לזכור שגולשים מגיעים לדף נחיתה אחרי חשיפה למודעת פרסום. חשוב שהדף יהיה המשך ישיר של אותה מודעה מבחינת הטקסט השיווקי ו/או התמונה\הגרפיקה בראש הדף.
- התאמה לקהל יעד – יש עיצובים שונים שמתאימים יותר לגברים או נשים, צעירים או מבוגרים וכן הלאה. כמו כן יש עיצוב שיתאים יותר לדף נחיתה של עורך דין (צבע חום, פונט סולידי וכו') לעומת כזה של תקליטן לאירועים (שילובי צבעים, פונט עגלגל יותר וכו'). חשוב להתאים את העיצוב לקהל היעד ולתחום.
- מסלול ברור – דף נחיתה אמור להוביל את הגולש לביצוע פעולה. לכן עליו להיות עם כותרת ברורה, טקסט שיווקי שיסקרן או ימשוך את הגולש, המלצות של לקוחות קודמים, תועלות של השירות\המוצר שמציעים וכמובן טופס השארת פרטים ו/או אמצעי ליצירת קשר מהיר, בדרך כלל טלפון סלולרי או וואטצאפ.
לסיכום, דף נחיתה לעסק צריך לעמוד בפני עצמו, וללא הסחות דעת של קישור לדפים אחרים או אפשרות יציאה לגלישה בשאר האתר של המפרסם. יש לעשות את המקסימום כדי הגולש יישאר בדף ויבצע המרה יעילה.
המאמר נכתב בשיתוף הצוות הטכנולוגי של אתר Landing Page אשר סוקר מערכות מומלצות לבניית דפי נחיתה. בין הסקירות ב – Landing Page ניתן למצוא סקירות על מערכות מקומיות כמו אקטיב טרייל (Active Trail) או שלח מסר או על מערכות בינלאומיות כמו מיילצ'ימפ (MailChimp) או AWeber.