התשלום עבור ביטוח חובה לרכב בישראל הוא די גבוה אבל למען האמת הוא בעל משמעות גדולה מאוד במקרה של תאונת דרכים. מי שנוהגים ברכב מבלי שיש להם ביטוח חובה בתוקף עדיין זכאים לתבוע פיצויים במקרה של תאונת דרכים אך המקרה יהיה מורכב הרבה יותר וכדאי מאוד להיעזר בשירותי עורך דין תאונות דרכים לשם כך. על האפשרויות במצב שכזה – במאמר שלפניכם.
החוק כלשונו מחייב כל נהג שנוהג בכלי רכב בישראל להיות עם ביטוח חובה בתוקף. הביטוח הזה נועד עבור תשלום פיצויים במקרה של תאונת דרכים, אך יש מצבים בהם עדיין ניתן לתבוע פיצויים גם אם הביטוח, מכל סיבה שהיא, איננו בתוקף.
מה עושים במצב של תאונת דרכים כשאין ביטוח חובה?
הסיטואציה שנמצאים בה במקרה של תאונת דרכים ללא ביטוח חובה בתוקף היא די מורכבת וכדאי תמיד לקבל ייעוץ משפטי של עורך דין תאונות דרכים לפני שמחליטים איך לפעול במצב שכזה. למרות זאת נציין שהדרך הנפוצה למקרים שכאלו לתבוע את ביטוח לאומי היא באמצעות הכרזה על התאונה כתאונת עבודה ולא "סתם" תאונת דרכים.
לא כולם יודעים אבל תאונת דרכים שקשורה למקום העבודה נחשבת בישראל בתור תאונת עבודה לכל עניין ודבר.
יש כמה תנאים לכך:
- נסיעה מהבית לעבודה או בחזרה – התאונה אירעה כאשר הנהג היה בדרכו מהבית אל מקום העבודה או להיפך. התנאי הוא נסיעה במסלול ישיר (למעט חריגים שמוגדרים בחוק) ולא בדרך עקיפה או עם עצירות בדרכו לצרכים אחרים.
- נסיעה בין 2 מקומות עבודה – התאונה אירעה כאשר הנהג היה בנסיעה בין שני סניפים או משרדים של אותו מקום עבודה או מעבודה אחת לאחרת.
- נסיעה למטרות עבודה או לימודים מקצועיים – התאונה אירעה כאשר הנהג היה בנסיעה שקשורה ישירות למקום העבודה שלו כמו כנס מקצועי, יום גיבוש של החברה וכן הלאה או אם נסע לצורך השתלמות מקצועית של משרד העבודה מטעם מקום העבודה וכדומה.
ההגדרות הללו אינן שחור-לבן ויש חריגים לכל מקרה אך הן הנפוצות מכולם. בכל מקרה תצמיד טוב לקבל יעוץ ספציפי ממשרד עורך דין נזיקין שמעיים בתיק שלכם.
איך תובעים את ביטוח לאומי?
ראשית כל אוספים מסמכים ועדויות שמקשרים בין תאונת הדרכים למקום העבודה או סוג העבודה שלכם וגם בכל הנוגע לנזקי גוף מהם אתם סובלים בשל התאונה.
ניתן לתבוע עבור ימי מחלה (91 יום לכל היותר), קבלת החזרים על נסיעות, טיפולים, בדיקות ועוד הוצאות רפואיות ולאחר וועדה רפואית ובמידה ונקבעה נכות הוא יקבל תגמולים חודשיים בשל כך.
האם ניתן לתבוע את חברת הביטוח?
יש עד 7 שנים לתבוע את חברת הביטוח בגין התאונה. ניתן להסתמך על פסיקת הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי כבסיס לתביעה אך חברת הביטוח איננה חייבת להסכים ויכולה למשוך זאת לבית המשפט או להתווכח על גובה הפיצויים לנפגע.
אחד הדברים שכן יכולים לתבוע מחברת הביטוח במהלך הדיונים מולה הוא תשלום תכוף בתאונות דרכים, שהוא תשלום מקדמה על חשבון הפיצויים הסופיים שיקבעו. תשלום זה במטרה לעזור במימון הטיפולים וצרכים אחרים של הנפגע שכעת איננו יכול לעבוד.
המאמר נכתב בשיתוף עם עו"ד טל בייצר – עורך דין נזיקין בצפון אשר מעניק ליווי משפטי למימוש זכויות רפואיות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה הגדולות במשק. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בחיפה או עורך דין נזיקין בקריות – המשרד הוא הכתובת שלכם לפיצוי כספי מקסימלי על פי חוק!