אף אחד לא רוצה להגיע למצב הזה אבל לעתים זה פשוט קורה ואין מה לעשות בנידון. טיסות לעתים מאחרות במשך שעות או פשוט מתבטלות וכל החופשה או נסיעת העסקים שלכם נפגמת בשל כך. על פי חוק שירותי תעופה יש לך אפשרות לתבוע את חברת התעופה לפיצוי כספי גם אם היא חברה זרה.
חברות תעופה זרות אינן שונות מחברות ישראליות מבחינת החובה שלהם לספק שירות שעומד בתנאים של חוק שירותי תעופה. החוק נותן התייחסות למקרים של איחור, ביטול או הקדמת טיסות ולמה זכאים הלקוחות של אותה חברת תעופה, בין אם לשירותי סיוע או פיצוי כספי כפי שקובע החוק.
ההבדל היחיד בין חברת תעופה זרה ובין חברת תעופה ישראלית הוא שלחברות הזרות לא תמיד יש משרד רשמי בישראל או שלא תמיד קל לאתר אותן לשם הגשת תביעת פיצויים. במקרים הללו מומלץ לפנות לשירות און ליין של אתרים כמו Flight Refund, Flight Cash Back או אייר הלפ (AIR HELP) ולתבוע דרכם את חברת התעופה הזרה.
כאשר מדובר על חברה ישראלית או חברת זרה עם משרדים בישראל אז ניתן לאתר את הפרטים עליה באמצעות אתר רשות התעופה האזרחית או אתר התאגידים. שם יהיו כל הפרטים של משרדי חברת התעופה והשם המלא שלה מבחינת החוק כדי שתוכלו למקד את התביעה שלכם.
מתי אפשר לתבוע חברת תעופה זרה לתשלום פיצויים?
הגשת תביעה נגד חברת תעופה זרה או ישראלית יכולה להתבסס על כמה סעיפים שמוגדרים בחוק שירותי תעופה. הסעיפים הנפוצים לעניין זה הם:
- פיצוי על עיכוב בטיסה – איחור בהמראה שעולה על 5 שעות מחייב את חברת התעופה לדאוג ללקוחות לכרטיס חלופי או החזר כספי מלא על כרטיס הטיסה והוצאות נלוות שלו. איחור מעל 8 שעות כמוהו כביטול טיס הולכן בנוסף לתנאים הקודמים גם יושת על חברת התעופה פיצוי כספי לטובת הנוסע.
- פיצוי על אובר בוקינג – לקוח של חברת תעופה שלא עולה לטיסה בגלל רישום יתר של נוסעים יהיה זכאי לקבל טיסה חלופית בתאנים משופרים ו/או פיצוי כספי שתציע לו חברת התעופה. כמו כן יהיה זכאי לפיצוי כמו במצב של ביטול טיסה.
- פיצוי על ביטול טיסה – טיסה שמבוטלת או שמתעכבת מעל 8 שעות מחייבת פיצוי כספי ללקוחות חברת התעופה. הפיצוי נקבע על פי מרחק הטיסה שלהם לפי 3 טווחים שקובע החוק. לטווח רחוק הסכום עומד על כ- 3160 ₪ נכון להיום.
- פיצוי על הקדמת טיסה – חברת התעופה חייבת להודיע לפחות 14 יום מראש על הקדמת טיסה. אם לא עשתה זאת והלקוח שלה איחר לטיסה, ייחשב הדבר בדיוק כמו ביטול טיסה מבחינת החוק.
- פיצוי על פספוס טיסה – המקרים הללו מתרחשים לרוב בטיסות המשך כאשר הטיסה המקורית מאחרת להמריא והנוסע מפספס את הטיסה הבאה שלו. הדין כאן הוא דומה לזה של איחור בטיסה עד לפיצוי כספי כמו של ביטול טיסה אם הדבר יעכב את הנוסע יותר מ 8 שעות מהמועד המקורי של טיסת ההמשך.
במידה ונפגעתם מחברת תעופה כלשהי על פי התנאים שמצוינים כאן, אתם רשאים לתבוע אותה גם אם היא חברת תעופה זרה ולקבל פיצוי כספי שמגיע לכם.
המאמר נכתב בשיתוף עם אתר Flight Refund אשר מייצג תובעים מול יותר מ – 300 חברות תעופה ברחבי העולם.